Human recognition oplossing

Camerasystemen waren tot voor kort een prima middel om een globaal overzicht te krijgen van wat er op bepaalde plekken gebeurt, terwijl eigenlijk de details belangrijk zijn. De human recognition oplossingen van KEDACOM zijn in staat om een van de (veelal) belangrijkste details vast te leggen; de persoon.

Herkenning

Door het toepassen van slimme algoritmen is de KEDACOM human recognition oplossing in staat verschillende kenmerken van personen te herkennen. Denk aan haarkleur, geslacht en kleding. De software is zelf in staat gezichten te herkennen en op te slaan. Hierbij worden verschillende beelden vergeleken en is het systeem in staat te bepalen welk beeld het gezicht het duidelijkst toont.

Beweging

Waar human recognition ingezet kan worden voor beveiligingsdoeleinden, kunnen de KEDACOM producten ook perfect gebruikt worden voor analytische doeleinden. De intelligente software is bijvoorbeeld in staat vast te leggen hoe een persoon zich verplaatst. Niet alleen in welke richting, maar ook of de persoon te voet is of op een fiets zit.

Analyse

Des te meer informatie uit camerabeelden gehaald wordt, hoe meer er ook mee te doen is. Met de human recognition oplossing van KEDACOM is daarom niet alleen gekeken naar het vastleggen van de gegevens, maar is ook aandacht besteed aan wat met deze data gedaan kan worden. Zo kan bijvoorbeeld op zogenoemde ‘attributen’ gezocht worden; hoeveel personen dragen een zonnebril? Zijn er ook mensen op de fiets? Wie heeft er een rugzak om?

Doordat KEDACOM in staat is al deze kenmerken te herkennen en op te slaan, wordt het mogelijk deze data te gebruiken bij het vinden van antwoorden op anders complexe vraagstukken.

Producten human recognition oplossingen

Human recognition toepassen?

Wil je human recognition toepassen in een bepaalde situatie, neem dan gerust contact met ons op voor het juiste advies en de mogelijkheden.